dijous, 3 de gener de 2013

1790 - Joan Gener Calbó / Joan Queralt Alemany

Notaria de Sarral de Francesc Generès Molins

Cabra, 14 de novembre de 1790. creació d’un censal que fa Joan Gener Calbó a favor de Joan Queralt Alemany, pagesos de Cabra. El primer s’obliga amb una peça de terra de 140 pams de llargada i 72 d’amplada a la partida de la Peixera, dins el mateix terme.
5 f., sign. 2317

Aquesta entrada s'hi relacionen dos cognoms de famílies de Cabra: Gener i Queralt. El cognom Gener ja existia a Cabra des del segle XIV (Januarii) probablement derivà a Giner o a Giné. Pel cognom Queralt mireu altres entrades.

La partida de la Peixera és a .... ???

censal  m. [AD] [DR] [HIH] Obligació redimible de pagar una pensió anual o cens a una persona i als seus successors en virtut d’un capital rebut per qui la contrau. (DIEC2)

Font:
La col·lecció de documents sòlts de les notaries del districte de Montblanc conservada a Valls (segles XVI-XX) Josep M. Grau PujolCentre d’Estudis de la Conca de Barberà. Aplec de Treballs (Montblanc) 25 (2007)

Amb la finalitat d'enriquir aquest blog, si teniu més informació de les persones o families que hi surten, podeu fer-hi les aportacions que desitgeu i les publicarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada