dijous, 3 de gener del 2013

1804 - Andreu Queralt Capdevila / Francesc Vendrell / Joan Vilella

Notaria de Sarral de Francesc Ferrer Porta

Sarral, 12 d’octubre de 1804. Venda d’un hort tancat al terme de Cabra que fa Andreu Queralt Capdevila, pagès, a Francesc Vendrell, també pagès, tots de Cabra, per a lliurar-se d’un censal de 280 lliures 13 sous i 4 diners que feia a Joan Vilella, cursant de Teologia, obtentor d’una capellania fundada a l’església de Lilla. L’escriptura és una còpia literal feta el 1852.
4 f. (dos són de la coberta), hi ha dos documents sòlts, sign. 2333

Aquesta entrada s'hi relacionen quatre cognoms: Queralt, Capdevila, Vendrell i Vilella. El cognom Vendrell potser correspon a cal Llarg. Pel cognom Queralt mireu altres entrades.
Els Capdevila i els Vilella ....???

Font:
La col·lecció de documents sòlts de les notaries del districte de Montblanc conservada a Valls (segles XVI-XX) Josep M. Grau PujolCentre d’Estudis de la Conca de Barberà. Aplec de Treballs (Montblanc) 25 (2007)

Amb la finalitat d'enriquir aquest blog, si teniu més informació de les persones o families que hi surten, podeu fer-hi les aportacions que desitgeu i les publicarem.

1 comentari:

  1. Hi ha un Andreu Bonaventura Damiá Queralt Capdevila, nascut a Cabra el 27.01.1754. Era fill d'Andreu Queral Balsells i de Francisca Capdevila Grau, ambdós de Cabra. Ja vidu, es va casar amb la vídua Maria Rovira Giné a Cabra el 16.06.1811

    En referència a Francesc Vendrell, el fet que no consti el segon cognom, introdueix una certa indefinició. Probablement es tractava de Francisco Vendrell Batet, nascut a Cabra el 1784. Estava casat amb Antonia Queral Trilla, el 1828. Era fill de Ramon Vendrell Soler i de Maria Batet Balanya. Fins on hem pogut saber no estaven relacionats amb cal Llarg.

    Respecte en Joan Vilella, cognom molt comú a Lilla, no es pot establir amb precisió de qui es tractava, ja que en el període hi ha molts homes que compleixen aquesta condició

    ResponElimina